Lámpa készítés befőttes üvegekből

Szeretem az egyedi, különleges megoldásokat.

Spórolás, illetve újrafelhasználás szempontjából is csodálatos dolgokat lehet alkotni, arról nem beszélve, hogy mennyire menő, hogy én csinálok egy saját csillárt :D

Így kitaláltam, hogy a szobához illő, zöld csillámos papírból kivágok Robinnal csíkokat, amit egy erős ragasztóval, (amit egy barkácsáruházban vettem) felragasztottam befőttes üvegekre számomra tetsző módon. Anyukaként szeretem bevonni a gyerekeket picit a feladatba, mert egyrészt tanulnak belőle, másrészt pedig nagyon fontosnak érzik magukat tőle és jobban meg is becsülik utána a végeredményt.

Én 8 karú lámpát álmodtam meg, mert azzal a szoba különböző pontjaira el tudom juttatni a fényforrást egy-egy kampó felfúrásával, ráadásul nekem megfelelő magasságban állítom be a kábeleket alacsonyabbra vagy magasabbra. Így egy csillárhelyből meg tudom oldani a szoba fényforrását szétszórtan, így spórolok a villanyszerelés, külön vésés....költségéből.

A befőttes üvegeknek a tetejét körbe kifúrtam 6 helyen, hogy a meleg levegő tudjon távozni, illetve középre is fúrtam egy lyukat a villanykábelnek.

Utána elmentem egy villamossági szaküzletbe, ahol rengeteg kábelt vettem a csillárhoz és foglalatokat. Kértem pár szakmai tanácsot is és azt kell mondjam, hogy nagyon jó fejek szoktak lenni az ilyen szakboltokban és segítőkészek is.

A foglalatokat is bekötöttem, megnéztem hogyan kell youtube-on, de azért átnézettem a villanyszerelővel, hogy tuti jó-e. Gondoltam ebből is tanulok és kipróbálom magam.

A villanyszerelő megdicsért, mert jól kötöttem be a foglalatokat, majd ő felszerelte és bekötötte a lámpát. Hát dagadt a mellem a büszkeségtől, mert nagyon tetszett a neki is és mondta, hogy még nem látott ilyet. 

Ő is körbefényképezte velem együtt és büszkén újságolta másoknak, hogy milyen lámpát alkottunk :)